Анализа на песна„Есен е„

Age: 9-10
Level: петто
Language: Macedonian (mk)
ไอดี: 325606
13/08/2020
Country code: MK
Country: North Macedonia
School subject: Македонски јазик (1061169)
Main content: Пополнување на испуштени зборви во строфите,откривање на римувани зборови и придавкиспуштени зборови,рима,прифавли (1136745)
From worksheet author:

Учениците треба самостојно да ги пробајдат испуштените зборови,да ги поврзат римите и да откријат кои придавки ја опишуваат крушата

Other contents:
Јазична анализа на песната

Loading ad...

Анализа на песна„Есен е„

Loading ad...