Помало за 10

Loading ad...

Age: 5-10
Level: Прво одделение
Language: Macedonian (mk)
ID: 244118
31/05/2020
Country code: MK
Country: North Macedonia
School subject: Математика (1061628)
Main content: Одземање (1997434)
From worksheet author:

Секој број од левата страна поврзи го со бројот кој е за 10 помал од него, од десната страна. Потоа, можеш и обратно: секој број од десната страна поврзи го со бројот кој е за 10 поголем од него, од левата страна.

Other contents:
Одземање со 10

Loading ad...

Помало за 10

Loading ad...