Kartojimas. Įsidėmėtinos rašybos žodžiai, ką veikia? kur? ką?

Loading ad...

Age: 7-11
Level: 1
Language: Lithuanian (lt)
ID: 969280
03/05/2021
Country code: LT
Country: Lithuania
School subject: Lietuvių kalba (1061769)
Main content: Kartojimas: veiksmažodis, daiktavardis. (1366256)
From worksheet author:

Kartojimo pamoka. 1 klasė Įsidėmėtinos rašybos žodžiai, ką veikia? kur? ką?

Worksheet description:
Edukacinės užduotys: Šioje užduotyje siekiama sustiprinti mokinių žinias apie įsidėmėtinas rašybos taisykles, atskiriant veiksmažodžius ir daiktavardžius. Užduoties tikslas - įtvirtinti žodžių rašybą bei supratimą apie jų formavimą bei vartoseną.

Pagrindinė tema: Užduotyje nagrinėjami įvairūs žodžiai, kuriuose yra praleistas raidžių dalis. Mokiniai turės atskirti ir papildyti šias praleistas raides, siekiant tobulinti rašybą ir kalbos suvokimą.

Kalbos ir ugdymo lygio kontekstas: Užduotis pritaikyta Lietuvių kalbos pamokoms mokiniams, kurie jau turi pagrindinių rašybos taisyklių supratimą ir gali taikyti juos praktikoje. Tai labai atitinka jų dabartinį lygį ir žinias šioje srityje.

Dalyko aktualumas: Ši užduotis sietina su Lietuvių kalbos pamokų tema, orientuotą į morfologijos ir gramatikos taisykles. Stengiamasi įtraukti mokinius į pažintį su įvairiomis kalbos dalimis ir jų funkcionavimu.

Instrukcijos:
1. Pavyzdžiui, įsidėmėtinų rašybos žodžių užduotyje, mokiniai turės užpildyti praleistas raides sūpynės, maisto, ryto, etc.
2. Kita instrukcija leidžia mokiniams papildyti veiksmažodžių formas, atitinkančias veiksmo būdą (žaidžia, dainuoja, tyli), papildant praleistas raides ir suprastinant klasikines rašybos taisykles.
3. Trečioje dalyje mokiniai turi atsakyti, kur vyksta veiksmai, papildydami praleistas raides ir rastų žodžių formavimą, kad būtų atskirtos veikiamojo slaptažodžio formatu galinčios būti -e, -yj.

Šios instrukcijos sudaro struktūrą, kuri padeda mokiniams įsisavinti, taikyti ir suprasti svarbias rašybos ir kalbos taisykles, taip tobulinant jų kalbos įgūdžius bei supratimą.

Loading ad...

Kartojimas. Įsidėmėtinos rašybos žodžiai, ką veikia? kur? ką?

Loading ad...