Students access
Teachers access  

Username or email:


Password:

Remember me
 


Register Forgot my password

Log in:

Register Forgot my password CloseLive worksheets > Macedonian > Математика > Одземање > Одземање до 20, со проверка на одговорот

Одземање до 20, со проверка на одговорот
Запиши го твојот одговор на секоја од задачите со одземање. Потоа, провери дали точно си решил: собери ги одговорот (разликата) и помалиот број (намалител) - ако си го добил поголемиот број (намаленик), задачата точно си ја решил!

 
ID: 1831920
Language: Macedonian
School subject: Математика
Grade/level: Прво одделение
Age: 5-12
Main content: Одземање
Other contents: Одземање до 20, со проверка на одговорот со собирање на одговорот и помалиот број
 Add to my workbooks (0)
 Download file pdf
 Embed in my website or blog
 Add to Google Classroom
 Add to Microsoft Teams
 Share through Whatsapp

Link to this worksheet:  Copy

zobozFinish!!

What do you want to do?

Check my answers Email my answers to my teacher

Cancel
     More Одземање interactive worksheets

Interactive worksheet Одземање со содржатели на 10

Одземање со содржатели на 10
by bojanana

Interactive worksheet За еден помалку

За еден помалку
by zoboz

Interactive worksheet Одземање до 10

Одземање до 10
by bojanana

Interactive worksheet Одземање до 20, со проверка на одговорот

Одземање до 20, со проверка на одговорот
by zoboz

Interactive worksheet Помало за 10

Помало за 10
by zoboz

Interactive worksheet Одземање до 30

Одземање до 30
by bojanana

Interactive worksheet Проверка на одземањето со собирање

Проверка на одземањето со собирање
by bojanana

Interactive worksheet Одземање со броење наназад

Одземање со броење наназад
by bojanana

Interactive worksheet Одземање

Одземање
by JasminaAngjelkova81